dissabte, 10 de novembre del 2007

ESTATUTS

ESTATUTS

CAPÍTOL I.- DENOMINACIÓ, DOMICILI, ÀMBIT, FINALITATS I ACTIVITATS

Article 1. Denominació
Es constituïx l'associació denominada AGRUPACIO DE DAMNIFICATS PER L´INCENDI D´AGOST 2007 i sense finalitat lucrativa, la qual s'acull al que disposa la Llei Orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del Dret d'Associació, i a l'empar del que disposa l'article 22 de la Constitució.

Article 2. Personalitat jurídica
L'associació té personalitat jurídica pròpia i capacitat plena d'obrar per a administrar i disposar dels seus béns i complir les finalitats que es proposa.

Article 3. Domicili i àmbit d'actuació
El domicili de l'associació s'establix a Les Useres,
Casal de la Cultura, Plaça de Loreto, 1 codi postal 12118

L'associació realitzarà principalment les seues activitats en l'àmbit territorial de la provincia de Castelló.

Article 4. Finalitats
Constituïxen les finalitats de l'associació:
- Recavar informació sobre les finques, béns afectats i el valor real dels danys.
- Reclamar a les diferents administracions públiques: Les indemnitzacions i les pertinents actuacions per la repoblació (amb les espècies i cultius adequats i autòctons), la recuperació de la fauna habitual i la rehabilitació del nostre entorn.
- Proposar les mesures necessàries per a recuperar el paisatge (Canvi de normes, política agrària i de medi ambient que permeten tractar i mantindre el camp adequadament).
- Sol·licitar la col·laboració de cooperatives agràries i altres institucions que recolzen les nostres iniciatives (fer-ne un llistat)
- Participar en el òrgans de distribució de les ajudes i subvencions de totes les administracions públiques: UE, Estat Espanyol, Generalitat Valenciana, Diputació de Castelló, Ajuntaments...
- Personar-nos com acusació privada en el procés judicial obert i en els que haurien o podrien derivar-se, per demanar responsabilitats civils i penals.
- Gestionar la rehabilitació i repoblació privada que ens ofereixen associacions i particulars.
- Convidar als afectats i veïns de Les Useres, L'Alcora, Costur, Figueroles, Llucena i Adzaneta a promoure i constituir una agrupació única de damnificats.

Article 5. Activitats
Per al compliment de les finalitats enumerades en l'article anterior, es realitzaran les activitats següents:
Totes les que´s deriven de les finalitats.
La educació medi ambiental a través de la recuperació del terreny i les repoblacions.
Reclamar de l´Administració i altres institucions públiques, les mesures que aseguren la correcta política preventiva d´incendis en totes les comarques y el recolçament a llauradors i ganaders.
Crear un cos de voluntaris per fer front a situacions catastrófiques.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bien dedicar a la formación medio ambiental los recursos de la agrupación al disolverse, pero debeis plantearos la continuidad porque esta tragedia durará muchos años. Animo.