dimarts, 12 de maig del 2009

Declaracions de Josep Maria Pañella. Diputat del BLOC

PAÑELLA: AL GOVERN DE LA GENERALITAT NO LI TRAU GENS LA SON ELS PAGAMENTS PENDENTS ALS AFECTATS DE L’ALCALATÉN


El diputat del BLOC diu que “la resposta de la consellera d’Agricultura a la meua pregunta parlamentària sobre l’agilització d’aquests tràmits ha estat una variant del clàssic “vuelva usted mañana”


El diputat autonòmic del BLOC, Josep Maria Pañella, ha declarat que “una resposta com aquesta “La tramitació de les ajudes està seguint el procediment administratiu establit per la normativa. Una vegada acabat el termini de justificació i la certificació per part dels serveis competents de la Conselleria de l’execució de les despeses subvencionades, es procedirà al pagament de les ajudes”, a la meu pregunta sobre els pagaments pendents des de l’estiu de 2007 als afectats pel gran incendi de l’Alcalatén, ens sembla, des de tots els punts de vista, una variant autonòmica del “vuelva usted mañana” de la burocràcia tradicional, i una manca de respecte a l’esperit i el sentit de les preguntes parlamentàries dels grups de l’oposició al govern, per tal de fiscalitzar la seua actuació, com és la nostra obligació. Però, sobretot, ens sembla una falta total de respecte cap a les persones i les institucions afectades, que continuen sense cobrar les indemnitzacions que llavors els van prometre, a bombo i plateret i davant dels fotògrafs, aviat farà dos anys”.


Mentrestant”, ha dit Pañella,tant els particulars com els municipis que van resultar greument afectats per l’incendi de l’Alcalatén de fa dos estius, continuen reclamant a les administracions el pagament de les ajudes que llavors els van prometre. En això és en el que han quedat les promeses que se’ls van fer quan l’incendi encara fumejava i les terres havien quedat assolades. I és que, lamentablement, això és l’únic que poden esperar dels actuals dirigents polítics del País Valencià les persones que pateixen una desgràcia semblant, simplement se’ls respon que “se está en ello”, i així van passant els mesos. I, davant de fets semblants, des del BLOC entenem que tenim l’obligació de denunciar el que està passant, i de dir públicament que ho considerem inadmissible. I, en aquest sentit, vull recordar que tenim presentades dues proposicions no de llei sobre el tema, una per instar Madrid a pagar i l’altra, en el mateix sentit, adreçada al govern de València, per a que tots dos partits, PP i PSOE, s’hagen de retratar, i no s’escuden l’un darrere l’altre com si la cosa no anara amb ells”


Castelló de la Plana, 7 de maig de 2009

Per a més informació, truqueu a Josep Mª Pañella, Tel. 627592394